В уряду США менше грошей ніж у Apple

Steve 100 У правительства США меньше денег чем у Apple

Днями Міністерство юстиції США опублікувало черговий фінансовий звіт. У ньому говориться, що уряд США в даний час має в своєму розпорядженні готівкою розміром $73,768 млрд.. Здавалося б, який зв’язок з Apple? Виявляється, на рахунках яблучної компанії накопичилося більше грошей, ніж сьогодні є в найбільшої економіки світу.


Станом на кінець червня, на рахунках яблучної компанії зберігається $75,876 млрд. При цьому, на початку тижня курс акцій Apple вперше в історії перевищив відмітку в $ 400. Правда, пізніше він скорегувався і сьогодні становить $ 391,82. Нагадаємо, що у вересні 1997 року, коли в компанію повернувся Стів Джобс, одна акція компанії коштувала всього $ 5,48.

З початку 2011 року цінні папери Apple подорожчали на 22,5% і тепер сумарна капіталізація компанії становить $ 374 млрд. Якщо компанія з Купертино і далі розвиватиметься такими темпами, то незабаром обійде свого найближчого конкурента за ринковою вартістю — ExxonMobil ($ 415,6 млрд.) і стане найдорожчою компанією в світі.

http://proapple.com.ua/node/204

Оставить комментарий